Logopediepraktijk Emmen

Werken aan Veerkracht

Werken aan Veerkracht

27 maart 2019

Werken aan Veerkracht met het HeartMath Stress Reductie Programma

  • Je wilt meer energie en vitaliteit?
  • Minder stress?
  • Beter slapen en minder moe zijn?
  • Meer emotionele balans?
  • Met een wetenschappelijk onderbouwd programma dat niet al teveel tijd kost?

Kan dat? Ja dat kan!

Gevolgen van stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. In een periode van drukte op het werk, door problemen thuis of heftige gebeurtenissen. Een beetje stress of spanning is gezond, maar te veel heeft een negatief effect op de gezondheid en kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken.

Stress heeft, ondanks het eerder een psychisch fenomeen is, vele lichamelijke gevolgen. Denk hier maar aan hartkloppingen, pijnlijke spieren, spanningshoofdpijnen,…. Dit komt doordat tijdens (langdurige) stress het hormoon cortisol wordt afgescheiden. Voorgaande oorzaken hangen samen met de lichamelijke reacties op dit hormoon. Bij langdurige stress zullen deze symptomen dus de kop op steken. Verder zal het invloed hebben op andere functies. Denk hier maar aan geheugen, concentratie en slaap. Stress zal ervoor zorgen dat we geheugenproblemen ondervinden, moeilijkheden hebben met concentratie en we de slaap moeilijker kunnen vatten/niet meer doorslapen. Dit heeft op hun beurt ook weer gevolgen voor ons lichaam.

Je wilt meer energie en vitaliteit? Minder stress? Beter slapen en minder moe zijn? Meer emotionele balans? Met een wetenschappelijk onderbouwd programma dat niet al teveel tijd kost? Kan dat?

Ja dat kan!

Kom in balans met Hartcoherentie

Hartcoherentie helpt je om in balans te komen. De methode is eenvoudig, effectief en wetenschappelijk onderbouwd. De kracht ligt in de combinatie van eenvoud en effect. Hartcoherentie is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het Heartmath Instituut (Boulder, California) in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in een computerprogramma dat het gevolg van stress op het hartritme zichtbaar en meetbaar maakt. Daarnaast zijn er technieken ontwikkeld waarmee je zelf de kwaliteit van je hartritme kunnen verbeteren. Met behulp van deze technieken kun je je gezondheid, je welbevinden en je prestatievermogen sterk verbeteren.

Certified HeartMath coach

Stressreductie als onderdeel van een coaching traject of in de vorm van het StressReductieProgramma (SRP) van HeartMath is een waardevolle aanvulling in mijn praktijk gebleken. Ik ben Certified HeartMath Coach geworden, omdat ik geloof in de kracht van het programma. De kracht van werken met hartcoherentie ligt in de eenvoud en toepasbaarheid. Overal en altijd. Wetenschappelijk bewezen en ook zelf aan den lijve ondervonden. Leven vanuit de wijsheid van het hart!