Logopediepraktijk Emmen

Traumawerk

Traumawerk

In ieder mens schuilt het verlangen volledig menselijk en werkelijk zichzelf te worden. Het in overeenstemming komen met wie we ècht zijn zorgt voor een hoge kwaliteit van leven. Veel mensen proberen allerlei technieken en instrumenten uit om dit doel te bereiken, maar niet altijd met het gewenste resultaat. Dit kan de motivatie om te blijven zoeken naar de diepere verbinding ondermijnen. Hier gaat het niet over technieken maar over een bepaalde houding om je te verbinden met de wereld, met hulpbronnen, met mensen of met je spirituele bron.

Verandering kan plaatsvinden als je perceptie vrij is van oude beperkingen en blokkades. Wenden we ons verschrikt van onszelf af als we diepe, oude pijn tegenkomen, dan kunnen we niet onze ware natuur vinden. Onderzoek je echter de doorgang naar je ware zelf dan lossen oude, traumatische herinneringen op. De weg naar je innerlijke bronnen en hulpbronnen kan zich openen. Dit maakt het makkelijker om met jezelf in contact te zijn, en van daaruit met de wereld.

Vanuit dit innerlijke thuis zul je ontdekken dat jij het niet bent die de wereld in beweging zet, maar dat de wereld jou in beweging zet, je (aan)raakt en je van binnenuit vernieuwt. Je zult je aan een nieuwe kwaliteit van verandering kunnen overgeven. De krachten die je daar tegenkomt zullen je tot in je kern raken.