Logopediepraktijk Emmen

Nlp

Nlp

NLP, oftewel neuro-linguïstisch programmeren, is een heldere, effectieve communicatiemethodiek. NLP houdt zich bezig met de onbewuste processen van communicatie. Dit gaat dieper dan ‘een gesprekje voeren’. Het handelt onder meer over de signalen die mensen non-verbaal uitzenden (lichaamstaal) en over ‘in tekst verpakte boodschappen’. Het kan gaan over de informatie die men naar zichzelf toe doorseint (interne communicatie), maar ook over signalen die men (onbewust) aan anderen afgeeft.

Communiceren doen we de hele dag. Het innerlijke communicatieproces wordt echter nogal eens verstoord door blokkades. NLP helpt je deze op te ruimen. Angst of schaamte zijn voorbeelden van emoties die je op de meest ongelukkige momenten parten kunnen spelen. Krijg je wat je denkt te communiceren? Komt jouw boodschap altijd over? Of ontstaan er wel eens misverstanden als je iets zegt? NLP gaat over effectief communiceren, op het werk, thuis, overal. NLP geeft inzicht in de onderliggende structuren en processen. NLP maakt je daarvan bewust en gaat in op de vraag: ‘Hoe het komt dat sommige mensen meer bereiken dan anderen.’

Verder komt aan de orde hoe het kan dat gedragsverandering op bewust niveau vaak niet aanslaat en hoe het bijvoorbeeld komt dat sommigen niet de stappen maken die ze zouden willen maken. Ook hebben we het over mensen die regelmatig tegen zichzelf en anderen zeggen: ‘Dat kan ik toch niet’ of ‘Ik ben nu eenmaal zo’. NLP geeft je de handleiding om dit te (kunnen) veranderen.

De NLP-communicatiemethodiek maakt het mogelijk nog succesvoller te zijn. Iedereen kan zijn gedrag in positieve zin veranderen. Tenminste, als daar de wil voor aanwezig is.