Logopediepraktijk Emmen

Doorgrond en doorbreek patronen met een familieopstelling

  • home  /
  • Doorgrond en doorbreek patronen met een familieopstelling

Doorgrond en doorbreek patronen met een familieopstelling

27 maart 2019

Herken je dit?

Ben je nieuwsgierig naar eigen motieven en drijfveren, heb je behoefte aan bezinning, ben je vastgelopen in je werk en kom je er niet uit, ben je op zoek naar balans tussen werk en privé of zoek je naar balans op andere terreinen in je leven?

Deze vragen herken je dan wellicht ook wel:

  • Ik wil nu eindelijk eens duidelijkheid hebben waarom ik in dié specifieke situatie altijd weer dát gedrag laat zien, terwijl ik dat eigenlijk anders wil!
  • Wat drijft mij, wat vind ik echt belangrijk?
  • Het lukt me maar niet om optimaal te presteren, wat weerhoudt mij?
  • Die burn-out van vorig jaar wens ik niet nog eens meemaken. Hoe voorkom ik dit?

Patronen doorbreken

Veel patronen ontstaan in onze eerste levensjaren. Vaak zijn deze al lang niet meer helpend. Ongewild zijn die patronen aan de volgende generaties doorgegeven. Met behulp van een familieopstelling kun je daar naar kijken. Zo krijg je jezelf beter in beeld. Hierdoor worden verbanden helder en ontstaat er meer ruimte om patronen te kunnen doorbreken. Uiteindelijk zul je makkelijker je eigen plek (weer) kunnen innemen.
Onze familielijn en -geschiedenis hebben invloed op wie je bent en hoe je functioneert. Problemen, zowel privé als op het werk, blijken vaak met dit familiesysteem te maken te hebben. Een familieopstellingen geeft inzicht in hoe je verbonden bent met je familie, hoe vrij je bent van je geschiedenis en in hoeverre je in staat bent om je eigen weg te gaan.

Wat kun je verwachten?

Na een inleiding over de achtergronden en uitgangspunten van Familieopstellingen en Systemisch Werken worden er vervolgens opstellingen gedaan. Je kunt ervoor kiezen om zelf een thema in te brengen of als representant/toeschouwer aanwezig te zijn.

Graag hoor ik of je interesse hebt. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8 personen) kan ik een opstellingenmiddag of -dag organiseren. Het is ook mogelijk om 1 op 1 met een vraagstuk aan de gang te gaan.

Wil je meer weten of eens doorpraten over het doorbreken van patronen neem dan eens contact met mij op. Ik ga graag met je in gesprek!