Logopediepraktijk Emmen

Coaching

Coaching

Coaching is een effectieve methode voor persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en zelfkennis. Het stelt je in staat zicht te krijgen op patronen die effectief en goed functioneren in de weg staan. Door je bewust te worden van deze patronen kun je opvattingen verruimen en alternatieven voor je gedrag creëren. Dat zorgt voor meer balans in je leven, meer rendement en plezier in je werk. Je wordt bovendien gestimuleerd om uitdagingen aan te gaan en je talenten te ontwikkelen, waardoor nieuwe mogelijkheden binnen handbereik komen. Je kunt hiermee verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling.

Coaching, iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig naar eigen motieven en drijfveren, heb je behoefte aan bezinning, ben je vastgelopen in je werk en kom je er niet uit, ben je op zoek naar balans tussen werk en privé of zoek je naar balans op andere terreinen in je leven? Dan biedt coaching jou een manier om inzicht te krijgen en verandering te bewerkstelligen.
Voorbeelden van coachingsvragen waarmee we aan de slag kunnen gaan, zijn:

 • Waar sta ik, waar wil ik naartoe en hoe kom ik in beweging?
 • Hoe vind ik meer inspiratie en plezier in mijn werk?
 • Ik wil nu eindelijk eens duidelijkheid hebben waarom ik in dié specifieke situatie altijd weer dát gedrag laat zien, terwijl ik dat eigenlijk anders wil!
 • Wat drijft mij, wat vind ik echt belangrijk?
 • Het lukt me maar niet om optimaal te presteren, wat weerhoudt mij?
 • Die burn-out van vorig jaar wens ik niet nog eens meemaken. Hoe voorkom ik dit?
 • Ik wil eigenlijk iets anders in mijn werk, maar wat? (O.a.: loopbaanvraagstukken, competentieontwikkeling en kwaliteitenonderzoek).

Kennismaking & voorstel

De eerste stap is een intakegesprek waarin we kennismaken en waarin we onderzoeken welke coachingsvragen er zijn. Uiteraard is het daarbij belangrijk dat het voor jou goed voelt om samen in dit proces op weg te gaan.

Als ik iets voor jou kan betekenen zal ik naar aanleiding van dit intakegesprek een voorstel doen. In dit voorstel werk ik een aantal stappen uit: de te realiseren doelstelling op basis van de coachingsvraag, plan van aanpak (o.a. indicatie van aantal sessies, inspanningen van mijn kant (wat heb ik als coach te bieden) en de te verwachten inbreng van de cliënt (wat verwacht ik van jou) en een planning/tijdspad.

Werkwijze

Als coach werk ik vanuit de integratie van wat ik geleerd heb en mijn eigen levenservaring; daarmee kan ik mijzelf inzetten als instrument om te faciliteren in jouw proces. Ik doe dit vanuit de overtuiging dat alle kracht die je nodig hebt om te leven zoals je dat beoogt, in ieder mens aanwezig is: en dus ook in jou! Authenticiteit en autonomie zijn de elementen die nodig zijn om verantwoordelijkheid te (kunnen) nemen voor eigen geluk en gezondheid. Ik begeleid je graag in dat proces. Een proces om vanuit het bewuste en het onbewuste veranderingen in gang te zetten.

Resultaat

Een coachingstraject bij Iris coaching is altijd individueel, oplossingsgericht, praktisch en diepgaand, met als doel je te inspireren om met meer gemak te kunnen leven en werken. Na afloop van het coachingstraject:

 • Kun je op een andere manier naar jouw (probleem-)situatie kijken en kun je de zaken anders benoemen.
 • Ben je je bewust van het effect van jouw handelen en voel je verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes.
 • Heb je inzicht gekregen in jouw eigen valkuilen.
 • Heb je zicht gekregen op en ben je je bewust van je kwaliteiten en talenten en weet je ook hoe deze effectief in te zetten zijn.
 • Kun je ‘oude’ patronen loslaten (of juist bewust inzetten).
 • Heb je een betere balans, meer innerlijke rust en energie.